Станом на 1 січня 2021 року на Черкащині державний нагляд проводять за 15 підприємствами, які займаються переробкою молока та 23 підприємствами, що переробляють рибу.
На м’ясопереробних підприємствах за 2020 рік в області забито 12 908 ВРХ, 33 429 свиней, 107 577 135 голів птиці.
В процесі проведення ветеринарно-санітарної експертизи забитих тварин та птиці виявлено випадків паразитарних захворювань ВРХ – 2248, свиней – 130.
В результаті ветеринарно-санітарної експертизи не допущено до реалізації 127 кг яловичини, 1 530 кг свинини.
Також, за підсумками експертизи на ринках не допущено до реалізації 1 493 кг молока та молокопродуктів, 3720 кг риби та рибопродуктів, 13 210 кг овочів та фруктів, повідомили в обласному управлінні Держпродспоживслужби.
Залишити відповідь