24 березня Кабінет Міністрів затвердив норми та порядок організації харчування у закладах освіти. Про це на своїй Facebook-сторінці нагадала начальник Смілянського управління освіти, молоді та спорту Тетяна Трушкова.
Основні зміни в харчуванні дітей:
по-перше, передбачено харчування для дітей, у яких непереносимість лактози та яким необхідна безглютенова дієта;
по-друге, буде заборонено підсолоджування напоїв, зменшать кількість солі в раціоні;
по-третє, у переліку м’ясних продуктів не буде сосисок, печінки ялової та язика ялового.
Також у меню дітей до трьох років будуть заборонені солоні овочі: огірки, томати та квашена капуста.
Щодо нового асортименту продуктів, то це — яловичина, свинина, курятина, риба, кисломолочні продукти, молоко, соки, фрукти, велика кількість овочів.
Оновлені норми будуть діяти вже з першого вересня 2021 року.
Залишити відповідь