Впродовж квітня фахівці Держпродспоживслужби області провели 1280 перевірок. Як зазначив начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимир Папач, порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені на кожному третьому об’єкті (33%).
Найбільше порушень зафіксували у закладах громадського харчування – 42% (Черкаси, Сміла, Жашків, Канів) та більш у 40% закладів продовольчої торгівлі (Черкаси, Сміла, Шпола, Христинівка).
За результатами було складено 126 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам закладів направлено 400 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.
Ця робота проводиться у т.ч. і у вихідні та святкові дні, спільно з представниками Національної поліції, органами місцевого самоврядування.
Загалом з початку року Держпродспоживслужбою області проведено понад 8,1 тисяч означених перевірок, порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені у 23% випадків.
Залишити відповідь