Випікання хліба, виготовлення варення, вирощування смородини, мікрозелені та фундука, виготовлення крем-меду, удосконалення процесу доїння кіз. Ці та інші проєкти перемогли в цьогорічному конкурсі «Село. Кроки до розвитку».
Це конкурс мікрогрантів для розвитку малого підприємнитцва. Днями експертна комісія визначила 24 проєкти-переможці, автори яких отримають фінансування у розмірі до 50 000 грн на реалізацію своїх ідей.
На Черкащині таких проєктів-переможців 12:
⭐️ Майстерня крафтового хліба «АгроЕльф» – Вікторія Феофілова (Геронимівка)
⭐️«Вкусняшечки для девчонок» – Ася Счастливцева Анна Счастлівцева (Головківка)
⭐️«Удосконалення процесу доїння кіз шляхом переобладнання доїльної зали» – ФГ «Новоселівське» (Глушки)
⭐️«Виробництво залізобетонних виробів» – Влад Савченко (Ліпляве)
⭐️«Здоровий відпочинок «Зелений туризм + Баня з фіточаном» – Олена Цемінене (Ліпляве)
⭐️«Майстерня крафтового чаю «Ладочай» – Діна Садова (Михайлівка)
⭐️«Екосадиба «Свидів Чан» – Олег Надточій (Свидівок)
⭐️«Your Jam – крафтова майстерня варення» – Ярослав Стеценко (Сокирне)
⭐️«Майстерня з ремонту та обслуговування мото-, велотехніки та бензо-, електроінструменту» – Тіньки (Андрій Федоров)
⭐️«Чорна Перлина Черкащини» – вирощування смородини» – Марина Якіменко (Тіньки)
⭐️«Вирощування та реалізація саджанців фундука та саджанців фундука щепленого на ведмежому горісі» – Вадим Рекун (Чубівка)
⭐️ «Безконтактний відбір меду. Реалізація меду та крем-меду з натуральними добавками» – Євгеній Сорока (Шевченкове)
Конкурс «Село. Кроки до розвитку» реалізовано в межах проєкту «Розвиток села та протидія пандемії COVID-19 через сприяння росту малого та мікропідприємництва». Проєкт ініційовано Благодійним фондом «МХП – Громаді», який працює на територіях присутності агрохолдингу МХП, спільно з Агенціями регіонального розвитку Черкаської та Вінницької областей.
Ініціатива реалізована в межах спільного проєкту Уряду Швеції та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку».
Залишити відповідь