За останній місяць фахівці Держпродспоживслужби області провели 1100 перевірок. За їх результатами виявили порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів майже на кожному третьому об’єкті (31%). Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Держпродспоживслужби області Володимир Папач, передає пресслужба Черкаської ОДА.
Найбільше порушень реєстрували у закладах громадського харчування – 38% (Черкаси, Умань, Золотоноша) та у майже 38% закладів продовольчої торгівлі (Черкаси, Сміла, Умань, Драбів, Маньківка, Черкаський район). У результаті склали 102 протоколи про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам закладів направлено 305 приписів.
– З початку року Держпродспоживслужбою області проведено понад 8,7 тисяч перевірок порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені у 22 % випадків, – зазначив посадовець. – Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів. За результатами цих перевірок склали 533 протоколи про адмінправопорушення. На сьогодні наклали 456 штрафів на понад 132 тис. грн.
Держпродспоживслуба області і надалі продовжує здійснювати в посиленому режимі перевірки дотримання протиепідемічних вимог.
Залишити відповідь