За тиждень спеціалісти обласного управління Держпродспоживслужби провели 139 моніторингових перевірок закладів освіти, громадського харчування, об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами.
На виконання рішень Державної та регіональної комісій з ТЕБ та НС, доручень Держпродспоживслужби, обласної державної адміністрації Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області посилено державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням встановлених обмежувальних та протиепідемічних заходів на території області.
Фахівці Держпродспоживслужби як самостійно, так і у складі моніторингових груп, спільно з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування перевіряють заклади освіти, громадського харчування, продовольчої і непродовольчої торгівлі, інші соціально важливі об’єкти щодо виконання вимог санітарного законодавства, протиепідемічних заходів.
Упродовж останнього тижня проведено 139 моніторингових перевірок. Порушення протиепідемічних вимог виявлені у 22% випадків.
Зокрема, перевірено:
8 закладів дошкільної освіти, порушень не виявлено;
14 закладів загальної середньої освіти, порушення виявлені у 1 (7%) випадку;
29 закладів громадського харчування, порушення виявлені у 7 (24%) випадках;
45 закладів продовольчої торгівлі, порушення реєструвались у 11 (24%) випадках;
37 закладів непродовольчої торгівлі, порушення реєструвались у 9 (24%) випадках;
4 агропродовольчі ринки, порушення виявлені у 2 (50%) випадках.
За результатами проведених перевірок направлено 30 приписів, пропозицій щодо усунення порушень, на посадових осіб складено 12 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, організацій, керівників підприємств, установ направлено 8 інформацій із відповідними пропозиціями щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.
Залишити відповідь