Як розповіли в обласному управлінні статистики, у харчовій промисловості Черкащини трудиться 13,6 тис. працівників або для майже кожен третій працівник промисловості.
Галузь займає ключове значення в промисловому потенціалі області.
У січні–серпні 2021р. підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв виробили та реалізували продукції на 31,3 млрд.грн, що становить 54,2% промислової продукції області та 7,4% від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні.
Цьогоріч харчовики області збільшили виробництво виробів ковбасних та інших продуктів з м’яса у 2,4 раза, заготівлю овочів – на 22,1%, пива – на 14,8%, масла вершкового – на 8,8%, олії соєвої – на 8%.
Продукція галузі має вагому роль в загальнообласному експорті товарів. Експорт готових харчових продуктів, жирів та олій у січні–липні 2021р. становив 97 млн.дол.США або 23,5% від загальнообласного експорту.
В розвиток галузі підприємствами харчової промисловості за півроку за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 285,1 млн.грн капітальних інвестицій або 8,5% загальнообласних обсягів.
Залишити відповідь