Нові стандарти та меню, сучасні технологічні процеси, роль громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи шкільного харчування, ефективний контроль і безпека.
Про це та багато іншого йшлося під час навчального семінару для керівників органів управління освітою громад Черкаської області, що відбувся на базі закладів загальної середньої освіти Дніпровського району Києва, інформує пресслужба Черкаської ОДА.
Участь у семінарі взяли і сміляни, які прибули до Києва переймати досвід колег.
Захід відбувся за ініціативи Першої леді України у рамках реформування шкільного харчування і здійснюється відповідно до Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі.
Директор Департаменту освіти і науки міста Києва Олена Фіданян надала рекомендації щодо комплексного підходу у реформуванні організації харчування в освітніх закладах
Учасники відвідали ще дві школи Дніпровського району Києва, де їм показали реконструйовані за сучасними технологіями харчоблоки. Як зазначають працівники харчоблоків, модернізація технічного обладнання та процесу приготування їжі створила умови для забезпечення школярів якісними, корисними а свіжими стравами, адже харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання молодого покоління, сприяє загальному зміцненню організму дітей, може впливати на працездатність та успішність.
Залишити відповідь