За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, яке на проводить обласне управління статистики, середньомісячні витрати на харчування одного домогосподарства області складали 5232 грн. Це 52,9% усіх витрат.
У структурі витрат на домашнє харчування (97,2%) в домогосподарствах в середньому за місяць м’ясо і м’ясопродукти займали 22,3%, хліб і хлібопродукти – 14,4%, молоко, сир та яйця – 13,1%, овочі – 12,9%, олія та жири – 9,5%, цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 8,6%, безалкогольні напої – 6,4%, риба та рибопродукти
– 6%, фрукти – 5,1%, інші продукти харчування – 1,7%.
Поза домом житлелі одного домогосподарства витрачали на харчування у середньому за місяць 2,8% від загальних витрат.
У грошовому еквіваленті – один черкащанни в середньому на добу витрачав на їжу 88,92 грн на добу, минулого року цей показник був 75,18 грн.
Залишити відповідь