Із переходом Черкащини в «червону» карантинну зону фахівці Держпродспоживслужби посилили перевірки за дотриманням епідемічних обмежень. За тиждень разом з іншими контролюючими органами вони провели 680 моніторингів.
Особливу увагу звертають на наявність документів про вакцинацію, довідки про ПЛР-дослідження або на антиген, сертифікату про одужання у працівників і відвідувачів закладів, діяльність яких у «червоній» зоні обмежена.
Разом із тим продовжують реєструвати порушення протиепідемічних вимог: недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, антисептиків, відповідного маркування.
Їх зафіксували на 115 об’єктах, тобто у 17 % випадків.
За результатами перевірок суб’єктам господарювання спрямували 115 приписів і пропозицій щодо усунення порушень, склали 57 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, направили 42 інформації з відповідними пропозиціями щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.
Із початку року фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у проведенні понад 15,5 тис. перевірок. Порушення виявили в понад 3,4 тис. (22% випадків). За цей період наклали 845 адміністративних стягнень на 244 тис. грн.
Залишити відповідь