У лютому-березні 2022 року команда Культура їжі I Cult Food разом з українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я» запустять в обласних центрах офлайн-тренінги для шкільних кухарів.
Про це повідомив відомий кулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці у мережі Facebook, передає osvita.ua.
За його словами, деякі шкільні кухарі мають недостатню кваліфікацію, тому на місцях можливі ситуації, коли діти відмовляються їсти страви у шкільній їдальні, приготовані відповідно до нових норм шкільного харчування. Також він звернувся до батьків з проханням контролювати питання харчування в школі та його відповідності новим нормам.
Також він звернув увагу, що деякі школи та дитячі садки одразу повністю відмовились від використання солі та цукру.
«Wе не є коректним. Ми з командою спеціально пролобіювали перехідний етап. Це означає, що кількість солі та цукру мають зменшувати поступово», – прокоментував Євген Клопотенко.
Окрім того, він порадив звернути увагу на відповідність шкільних страв новому меню.
«Ви можете подивитися, які страви я розробив, який вони мають вигляд та перевірити, чи схоже воно на їжу у вашій школі. Якщо є невідповідності, то це порушення. Vоя команда створила на основі розроблених рецептур, детальні техкартки. Там є фото страв, покрокове приготування та інші подробиці. Все у вільному доступі, ось посилання» – підкреслив Євген Клопотенко.
У разі, якщо будуть виявлені порушення, він порадив батькам звертатись до Держспоживслужби.
Залишити відповідь