Як порахували в обласному управлінні статистики за 11 місяців минулого року господарства Черкащини збільшили на 1,1% виробництво м’яса. Разом з тим, дещо знизилися обсяги виробництва молока та яєць. Станом на 1 грудня 2021 року в області було вироблено 403,2 тис.т молока (на 6,7% менше, ніж у 2020-му) та 720,3 млн.шт яєць (на 4,4% менше).
Станом на 1 грудня 2021р. кількість великої рогатої худоби у господарствах, порівняно з 1 груднем 2020р., скоротилася на 4,8% і становила 146,6 тис. голів.
В особлистих господарствах черкащан утримувались 30,2% загальної чисельності поголів’я великої рогатої худоби, у тому числі 34,2% корів, 37,8% свиней, 91,1% овець і кіз та 21,9% птиці всіх видів.
Частка господарств населення у загальному виробництві цих продуктів тваринництва у січні–листопаді 2021р. – 7,5% від загального виробництва м’яса по області. Значно більший внесок жителі особистих господарств зробили у виробництво молока та яєць – виробили 32,9% та 44,8% від загальної кількості цих продуктів по області.
Залишити відповідь