У Смілянському коледжі харчових технологій студенти спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» продовжують готувати провіант власноруч руками для бійців антитерористичної операції. Цього разу близько 200 пиріжків з сиром та вишнями приготували для АТОвців студенти ІІ-го курсу. Дізнавшись, що студенти-старшокурсники вже передали на передову свої пиріжки, другокурсники теж взятися до справи. Це у х була перша практика. Працювали під керівництвом викладачів. Усе зробити якнайкраще, бо їх роботу цього разу оцінюватимуть захисники, а не наставники–педагоги.
Окрім духмяної випічки у коледжі також плетуть прикраси із жовто-блакитних стрічок та пишуть листи.
– Хлопці з передової просили наробити браслетів, вони їм як обереги, – розповідають студентки.
Виготовляти ті чи інші речі для бійців під час практики вже стало традицією. Так, у зоні АТО вже користуються буржуйками, які змайстрували у коледжі. Таку практику юнаки та дівчата проходять охоче, з нетерпінням чекають, коли можуть своєю працею принести користь захисникам України. Гуманітарний вантаж із випічкою та подарунками бійцям на бойові позиції передали того ж дня.
Таїсія Соболь
Залишити відповідь