У Ротмістрівській сільській раді провели навчання щодо запобігання корупції

У Ротмістрівській сільській раді провели семінар-навчання. Начальник відділу кадрів, юридичного забезпечення, архівного збереження, цивільного захисту та охорони праці Світлана Мазурок повідомила, що з 1 січня 2022 року розпочався етап подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2021 рік.

Державні службовці, інші суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Під час проведення заняття розглянули основні положення діючих нормативно-правовик актів у сфері запобігання корупції. Проаналізували 15 типових помилок, які допускають суб’єкти декларування під час заповнення декларації.

Розглянули питання щодо основних вимог фінансового контролю, особливостей відображення відомостей про об’єкти нерухомості, доходи, подарунки, грошові кошти, банківські рахунки, транспорті засоби, видатки та правочини в електронній декларації за 2021 рік. Також, увагу слухачів було зосереджено на сформованих додаткових правових позиціях НАЗК стосовно декларування земельних ділянок.

Окремо було обговорено питання щодо внесення інформації про вартість об’єктів декларування.

Звертаючись до працівників Ротмістрівської сільської ради, уповноважена з питань запобігання та виявлення корупції, акцентувала увагу на відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання чи несвоєчасне подання без поважних причин декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2021 рік.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.