За оперативною інформацією Держпродспоживслужби упродовж 4 місяців 2022 року в Україні було зареєстровано 24 спалахи гострих кишкових інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждали 188 осіб, із них 116 дітей.
Слід зазначити, що 17 спалахів цього року зареєстровано вже після початку військових дій.
У січні цього року спалах гострої кишкової інфекції, спричиненої ротавірусом, у результаті якого постраждали 3 дітей, був зареєстрований серед вихованців дитсадка «Котигорошко» у Черкасах.
З настанням теплої пори року ризик виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь значно зростає. З метою запобігання їх виникненню Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області рекомендує дотримуватися простих, але важливих правил:
оминати місця стихійної торгівлі, купувати харчові продукти лише у стаціонарних закладах торгівлі або на санкціонованих ринках;
уважно вивчати маркування, перевіряти терміни придатності до споживання харчових продуктів, за найменших сумнівів щодо якості – не купувати такі продукти;
не купувати м’ясні, рибні, кондитерські вироби, консервовані продукти, виготовлені в домашніх умовах;
купуючи продукти на продовольчих ринках, вимагати у продавця довідку лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, що засвідчує безпечність продукції;
зберігати продукти харчування тільки за умов, зазначених на упаковці та у встановлені терміни;
дотримуватись технології приготування страв, особливо щодо термічної обробки м’ясних, кулінарних виробів з м’яса, риби, яєць тощо.
Це лише деякі з правил, які допоможуть вам уникнути гострих кишкових інфекцій. Детальніше – на сайті https://bit.ly/3x2dQaK
Залишити відповідь