2022 року на Черкащині через перевищення вмісту нітратів до реалізації не допустили 6 880 кг рослинної продукції. Про це розповів начальник відділу безпечності харчових продуктів обласного управління Держпродспоживслужби Сергій Гончаров.
Загалом, протягом цього року спеціалісти державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках Черкаської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби провели 40 тисяч 552 лабораторні дослідження зразків рослинної продукції.
Зокрема, проведено 8 396 досліджень з метою визначення органолептичних показників продукції; 681 – радіологічне дослідження та 8 396 лабораторних досліджень з метою встановлення вмісту нітратів у рослинній продукції.
«За результатами лабораторних досліджень не допустили до реалізації 7 030 кг рослинної продукції, зокрема 6 880 кг – через перевищення вмісту нітратів», – зазначив Сергій Гончаров.
У Держпродспоживслужбі рекомендують купувати овочі відповідно до сезону і тільки в дозволених для торгівлі місцях. На овочевих ринках вимагайте висновок лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи. У цьому документі має бути зазначений рівень нітратів в овочах, фруктах, ягодах і зелені. При купівлі віддавайте перевагу тільки свіжим, стиглим овочам та фруктам.
Залишити відповідь