За інформацією Держпродспоживслужби, з початку року в Україні зареєстровано 43 випадки ботулізму, внаслідок яких постраждали 46 осіб. На жаль, двоє хворих померли. Летальні випадки, що зареєстровані у Львівській та Чернігівській областях, пов’язані із вживанням м’ясного паштету домашнього виготовлення та риби, придбаної в місці стихійної торгівлі.
Після введення воєнного стану зареєстровано 39 випадків ботулізму із 41 постраждалим, інформують в обласному управлінні Держпродспоживслужби.
За попередніми результатами розслідування встановлено, що означені випадки ботулізму були пов’язані з вживанням овочевих, м’ясних та рибних консервів домашнього приготування, а також в’яленої риби, виготовленої самостійно та придбаної у місцях стихійної торгівлі.
У Черкаській області у 2022 році зареєстровано 1 випадок ботулізму в побуті, пов’язаний із вживання у їжу м’ясної тушонки, виготовленої у домашніх умовах.
Водночас минулого року в області було зареєстровано 7 випадків захворювання на ботулізм (6 випадків у побуті, 1 пов’язаний із рибною продукцією промислового виробництва у м. Черкаси), внаслідок яких постраждали 7 осіб, 1 хворий помер.
Залишити відповідь