Днями, відповідальні фахівці Черкаського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування взяли участь у комісійних обстеженнях щодо запобігання виникнення захворювань на гепатит А, зокрема, розташованих на підконтрольній території закладів освіти, торгівлі, громадського харчування, охорони здоров’я, місць проживання та харчування внутрішньо-переміщених осіб, закладів соціального значення тощо. Обстежено 12 суб’єктів господарювання.
У 10-ти випадках виявлено порушення вимог санітарного законодавства.
Основні види порушень:
недотримання вимог щодо роздільного зберігання інвентарю для прибирання санвузлів та інших приміщень;
відсутні умови для дотримання правил особистої гігієни персоналу;
відсутня документація на синтетичні миючі та дезінфікуючі засоби щодо їх безпечного використання;
порушення правил щодо тимчасового зберігання твердих побутових та харчових відходів.
За результатами комісійних обстежень керівникам закладів та установ направлено пропозиції з чітко вказаними заходами щодо усунення порушень та інформаційні листи в органи місцевого самоврядування.
У той же час, для попередження епідемічних ускладнень серед населення, спеціалісти Черкаського районного управління постійно проводять санітарно-просвітницьку роботу.
Микола ЩЕРБАКОВ, Тетяна КУЛІДА, Наталія УЛІТІНА –
Черкаське районне управління Головного управління
Держпродспоживслужби в Черкаській області
Залишити відповідь