Компенсація ЄСВ за новостворені робочі місця від Служби зайнятості

З 1 січня 2024 року запрацював механізм виплати компенсації у розмірі 50% фактичних витрат сплаченого ЄСВ за кожну особу, працевлаштовану на нове робоче місце, за місяць, за який він сплачений.

Компенсація виплачуватиметься роботодавцям, які працевлаштовують працівників шляхом укладення трудового договору та протягом року виплачують їм заробітну плату в розмірі не менше трьох мінімальних зарплат.

За умови збереження такого рівня заробітної плати виплата компенсації здійснюватиметься за кожну працевлаштовану особу впродовж наступних 12 місяців. У разі зменшення штатної чисельності працівників та/або фонду оплати праці роботодавець втрачає право на компенсацію.

Компенсація не надаватиметься, якщо роботодавець має заборгованість із сплати ЄСВ, страхових внесків та виплати заробітної плати або до нього застосовуються судові процедури банкрутства.

Інший вид компенсації – компенсації ЄСВ суб’єктам малого підприємництва. Цей механізм працює з квітня 2023 року..

Суб’єктам малого підприємництва надаються компенсації у розмірі фактичних витрат сплаченого ЄСВ за працевлаштованого на нове робоче місце зареєстрованого безробітного, який був направлений центром зайнятості. Компенсація виплачуватиметься за умови, що строк працевлаштування становитиме не менше ніж на 2 роки і виплачуватиметься кожний другий місяць впродовж цього періоду.

Компенсація виплачується за кожен непарний місяць роботи з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного. Загальна тривалість виплати компенсації становить 12 місяців упродовж наступних двох років.

Для отримання компенсації роботодавець протягом двох місяців з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного подає до центру зайнятості заяву про надання компенсації за встановленою формою.Про інші види компенсацій роботодавцям від Служби зайнятості можна дізнатися звернувшись до Смілянського управління Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: м.Сміла, вул.. Соборна,68 або за тел.. 093 479 72 44.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.