Луганчанин отримав підозру за причетність до колабораціонізму

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю м. Луганськ за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території.

Встановлено, що 68-річний чоловік, усвідомлюючи протиправність та незаконність дій окупаційних органів, заснував та зареєстрував юридичну особу за законодавством «лнр».

У період з січня по травень 2023 року громадянин України провадив господарську діяльность з «государственное учреждение луганской народной республики «славяносербский районный центр культуры и досуга» по наданню послуг інтернет-зв’язку.

Розслідування триває. Підозрюваного оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечується. співробітниками УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 4 статті 111-1 КК України передбачає покарання у виді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.