Жінці, яка поширювала інформацію про переміщення ЗСУ, зарожує до 12 років ув’язнення

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за обвинуваченням уродженки Донецької області за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Слідством встановлено, що 58-річна жінка за допомогою соціальної інтернет-мережі «Вконтакте» протягом 2022-2023 років добровільно передавала заступнику начальника «народної міліції днр», прес-секретарю «народної міліції днр» інформацію про місця розташування ЗСУ на території м. Слов’янськ Донецької області із точним позначенням координат.

Це надало можливість незаконним збройним формуванням «днр» і збройним силам країни-агресора наносити удари з допомогою засобів вогневого ураження по вказаних місцях дислокації.

Зазначену інформацію обвинувачена надавала ворогу з мотивів несприйняття діючої української влади, підтримки і допомоги «днр», з метою нанесення шкоди суверенітетові, територіальній цілісності і недоторканості, України та знищення військовослужбовців і військової техніки Сил безпеки й оборони України, які знаходилися на території Донецької області.

Досудове розслідування «in absentia» та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечувався співробітниками УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини жінці загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.