Ольга Борисова: мітохондрії, здоров’я, довголіття і спорт

Мітохондрії – унікальні органели наших клітин, які відіграють визначну роль у їхньому житті. Окрім загальновідомої функції “станцій з виробництва енергії”, мітохондрії забезпечують не менш важливі процеси: від гомеостазу заліза та кальцію до виробництва гормонів і нейромедіаторів, таких як мелатонін. А крім того, вони постійно залучені у комунікацію з іншими органелами, ядром і зовнішнім середовищем.

В Епізоді 13 подкасту “НаукаАжБігом” ми докладно поговорили з Ольгою Борисовою (Olga Borysova) про мітохондрії: звідки взагалі ці органели з’явилися у наших клітинах, яка їхня роль, про вільні радикали та БАДи, спроби трансплантації мітохондрій, “мітохондріальний допінг”, а також як тренування можуть покращити стан мітохондрій. Ольга Борисова – біолог та генетик, співзасновниця «Mitospace» – дослідницької та інформаційної платформи створеної для покращенні функції мітохондрій на основі взаємодії мікробіом-мітохондрії, головний науковий співробітник геномного проекту «Just-DNA-Seq», а також генетичний аналітик у Longaevus Tech – британській біотехнологічної компанії, яка досліджує шляхи здорового довголіття.Приємного та корисного перегляду!

#наукаажбігом#спортивнанаука#здоровя#здоровийспосібжиття#спорт#довголіття#старіння#дієта#дієтичнідобавки#бади#доказовамедицина#біохакінг#україномовнийютуб#time2trail

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.