Мешканцю Донецької області, який перейшов на бік ворога, повідомлено про підозру

Повідомлено про підозру у державній зраді 37-річному уродженцю м. Макіївка Донецької області, який перейшов на бік ворога та брав активну участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

Встановлено, що громадянин України, у лютому 2022 року добровільно перейшов на бік рф, та добровільно вступив до 110 окремої мотострілецької бригади, яка входить до 1-го армійського корпусу у складі об’єднання збройних сил росії на донбасі.

У подальшому, підозрюваний, діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності України, надавав допомогу російській федерації у проведенні підривної діяльності проти України, а саме – зі зброєю в руках брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони України на території Луганської та Донецької області.

У червні 2022 року фігурант отримав поранення і проходив лікування у Сєвєродонецькому районі Луганської області.

Підозрюваного оголошено у розшук, вирішується питання отримання дозволу на його затримання.
Досудове розслідування «in absentia» та оперативний супровід у кримінальному провадженні проводиться співробітниками УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна, повідомили в обласній прокуратурі.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.