На протеїні:білок, здоров’я, довголіття і спорт

 Білок (протеїн) – макронутрієнт, який виконує цілу низку важливих функцій у організмі людини: структурну (будівельний матеріал для наших клітин, тканин, органів), захистну (антиніла, білки системи комплементу тощо), сигнальну (гормони, нейромедіатори), а ще – забезпечує нам можливість рухатися та займатися улюбленими видами спорту:)

Найбільше білка містять наші м’язи в яких зосереджено 40-50% усієї маси тіла. Однак, з віком метаболічні процеси в організмі людини уповільнюються, а тому після 30-35 років ми починаємо втрачати 3-8% м’язової маси кожні 10 років. Чи можна уповільнити цей процес? Скільки білка треба споживати для підтримки здоров’я? Чи Ок використовувати протеїн зі спортивного харчування? Чи варто приймати колаген, ВСАА? У Епізоді 22 подкасту “НаукаАжБігом” ми будемо докладно розбирати:

– рекомендовані нормами споживання білка для різних категорій людей, в т.ч. спортсменів;

– чим відрізняється білок з продуктів рослинного і тваринного походження, особливості засвоєння рослинного білка;

– що таке спортивне харчування;

– систему класифікації спортивних добавок (A, B, C, D) за рівнем ефективності від Австралійського інституту спорту та приклади різних категорій;

– а ще – розберемо кілька міфів пов’язаних із вживанням білка, отримання достатньої кількості незамінних амінокислот та вживання ВСАА, колагену.

Лінк на відео – у коментарях Skorokhod Oleksandr 

#наукаажбігом#наука#українськанаука#біг#спорт#здоровя#здоровийспосібжиття#здоровехарчування#дієта#україномовнийютубспортивнехарчування#білок#time2trail

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.