Найпісенніший місяць і найкращі артисти

Січень можна назвати найпісеннішим місяцем. Здається, в жодному іншому не лунає так багато наспівів, як нині. І всі вони линуть від серця, від душі, від хати до хати, а також від сцени до сцени. Здається, що свято триває безперестанку 19 днів поспіль – від Нового року до Водохреща. 

Працівники культури міста, аматорські колективи, виконавці мало не щодня йдуть «у народ», щоб веселити нас, розважати, дарувати святковий настрій та естетичне задоволення. На кожне зимове свято у аматорів сцени свій репертуар, складений відповідно до традицій, звичаїв та обрядів нашого краю. Колядки, щедрівки, віншування, ігри, як кажуть, в асортименті. Кожен концерт обов’язково має якусь творчу «родзинку». Знані та добре відомі пісні тісно переплітаються із сучасними або давно забутими і від того ще більш цікавими.
Як завжди, колоритними і неповторними були на імпровізованій сцені біля центральної ялинки учасники народного самодіяльного гурту козацької пісні «Заграва», народного аматорського колективу «Родовід», вокальних та фольклорних ансамблів міського Будинку культури.
Дзвінкоголосся талановитих артистів – це найкращі ліки від проблем, депресії, буденності та найліпший спосіб зібрати разом усю смілянську родину, наших гостей, щоб поспілкуватися, подружитися, підтримати традиції відзначення зимових свят, обмінятися вітаннями та побажаннями.
Концертна програма на центральній площі на Водохреща нагадала, що зимові свята завершилися. Але у творчих колективів канікули не передбачені. Нині вони готуються до нових виступів. Вже за тиждень свою творчість вони даруватимуть смілянам та гостям на заходах до 70-річчя визволення Сміли від фашистських загарбників.

Наш кор.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.