Робота кондитера вимагає високої емоційної напруги. Багато часу кондитери проводять з великою кількістю електро-, тепло-, та газоприладів.Робота в основному проходить в цеху з 8-годинним робочим днем. На приватних підприємствах – в залежності від потреби ринку, який диктує свої умови.
У цеху постійно висока температура та шум. Тому ці умови праці викликають іноді перенапруження і ризик помилок, або навіть призводять до травматизму та алергічних захворювань.
Великі кондитерські фабрики та цехи охоче приймають молодь, яка стажується та набуває досвіду біля майстрів-кондитерів. Оскільки у населення є попит на кондитерські вироби, то і спостерігається потреба у висококваліфікованих кадрах.
Так, у минулому році від роботодавців Черкащини надійшло 45 вакансій кондитера, з них за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано 34 вакансії. З початку 2020 року надійшло 9 вакансій відповідної професії, з них укомплектовано – 5.
Що стосується громадян, які шукали роботу за цією професією, то таких минулого року було 60 осіб. На сьогодні на обліку обласної служби зайнятості перебуває 40 безробітних.
Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становив 5 тис. грн, інформують у відділі інформаційної роботи обласного центру зайнятості.
Залишити відповідь