Впродовж минулого тижня з 21 до 27 вересня фахівці Держпродспоживслужби області та правоохоронці перевірили 490 об’єктів.
При цьому порушення дотримання профілактичних та протиепідемічних заходів були виявлені на кожному третьому об’єкті, зазначають в обласному управлінні Держпродспожив служби.
За підсумками моніторингових перевірок антирейтинг очолили заклади вищої, передвищої та професійно-технічної освіти, а також гуртожитки і заклади громадського харчування.
Найбільш характерними порушеннями залишаються:
- недотримання маскового режиму, соціального дистанціювання,
- відсутність графіків прибирання і дезінфекції приміщень, достатньої кількості спиртовмісних антисептиків, паперових рушників,
- порушення збору використаних засобів індивідуального захисту з подальшою утилізацією та інші.
Складено 40 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам підприємств, установ направлено 157 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.
Залишити відповідь