З 1 січня в Україні діє новий Санітарний регламент для закладів середньої освіти. Новий Санітарний регламент враховує, зокрема, інтереси дітей з особливими освітніми потребами, розвиток технічних засобів навчання і правила їхнього використання під час освітнього процесу, та приділяє багато уваги шкільному раціону учнів.
Відтак, фахівці Держпродспоживслужби посилено слідкуватимуть за тим, щоб нові норми виконувалися. В обласному управлінні Держпродспоживслужби розповіли про важливих змін у шкільному харчуванні.
Відтепер забороняється продаж:
- зернових продуктів, що містять понад 10 г цукру на 100 г готового продукту;
- продуктів, що містять понад 0,12 г солі на 100 г готового продукту;
- продуктів, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі,
- підсилювачі смаку та аромату, консерванти;
- продуктів із рослинними жирами,
- непастеризованих соків,
- кави та кавових напоїв,
- енергетичних напоїв.
Окрім цього:
- раз на тиждень учням мають готувати рибу;
- фрукти та ягоди подаються без додавання цукрів та підсолоджувачів;
- для дітей, що мають особливі дієтичні потреби, наприклад, алергії, має бути окреме харчування.
За словами Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, Держпродспоживслужба буде приділяти посилену увагу дотриманню норм нового Санітарного регламенту.
Залишити відповідь