“Безпечність та якість харчової продукції “. Під такою назвою для підприємців, що надають послуги у сфері громадського харчування у Смілі, відбувся семінар. Його організували фахівці Смілянського міського управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, працівники відділу торгівлі, підприємництва та захисту прав споживачів управління економічного розвитку Смілянського виконкому. Доєдналися до них і представники міської громадської організації «Колегія підприємців».
В.о. начальника Смілянського управління Держпродспоживслужби Тетяна Куліда роз’яснила учасникам семінару функції та повноваження Держпродспоживслужби з питань здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, санітарного законодавства на харчових об’єктах, гігієнічних вимог до закладів громадського харчування та ін.
На семінарі окреслили санітарно-епідемічну ситуацію в Україні, області та Смілі щодо випадків групових захворювань на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння, пов’язані з харчовими об’єктами, основні причини їх виникнення. Наголосили на тій відповідальності, яку вони несуть за ситуацію у місті.
Крім того розглянули питання організації мікробіологічного контролю безпеки продукції підприємств громадського харчування відповідно до вимог Державних санітарних правил «Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування».
Семінар пройшов у формі діалогу, під час якого Тетяна Куліда надала відповіді на численні запитання присутніх, інформують у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Черкаській області.
Залишити відповідь