По обсягу валової продукції Черкащина займає 7 місце серед регіонів України і виробляє більше 5% загальнодержавного обсягу.
На одного жителя області виробляється валової продукції сільського господарства майже вдвічі більше, ніж в середньому по Україні, інформують в обласному управлінні статистики.
Цьогоріч на Черкащині було вироблено 1,3 млн.т зерна, що на 35% менше обсягу відповідного періоду 2019 року. Це обумовлене скороченням площ збирання та зниженням урожайності на 16 ц з 1 га.
В усіх категоріях господарств у порівнянні із минулим роком, зменшилось виробництво соняшнику (на 23%), що обумовлене значним зниженням урожайності.
Також значно скоротився обсяг виробництва ріпаку та сої і становив лише 24% та 39% до обсягу аналогічного періоду 2019р.
Скорочення обсягу виробництва продукції рослинництва зумовлено несприятливими умовами нинішнього року для вирощування сільськогосподарських культур.
Товаровиробники області за січень–вересень цього року виробили 343,2 тис.т м’яса, що на рівні відповідного періоду 2019 року, 356,7 тис.т молока (на 1% менше), яєць – 617,7 млн.шт (на 3% менше).
Залишити відповідь