У третю неділю жовтня в Україні – День працівників харчової промисловості. Цей день є професійним святом для 14,8 тис. працівників Черкаської області або для майже кожного третього працівника промисловості.
Про це повідомляють в обласному управлінні статистики.
У січні–серпні 2020 року підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв виробили та реалізували продукції на 27,8 млрд.грн, що становить 58,4% промислової продукції області та 8,1% від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні.
За 8 місяців, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, харчовики збільшили виробництво продуктів готових та консервованих зі свинини – у 6,8 раза, молока та вершків – у 5,4 раза, молока сухого знежиреного – у 2,8 раза, м’яса курей, курчат – у 1,5 раза.
Продукція галузі має вагому роль в загальнообласному експорті товарів.
Експорт зернових культур, жирів та олій у січні–серпні 2020р. становив 341,9 млн.дол.США або 61,6% від загальнообласного експорту.
В розвиток галузі підприємствами харчової промисловості за 6 місяців цього року за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 201 млн.грн капітальних інвестицій або 6,7% загальнообласних обсягів.
Залишити відповідь