Для запобігання поширенню COVID-19 на території Сміли та об’єднаних територіальних громад, фахівці Смілянського управління Держпродспоживслужби із представниками органів місцевого самоврядування, правоохоронцями перевірили заклади на дотримання протиепідмечних вимог.
З початку 2021 року провели 576 комісійних перевірок, порушення санітарного законодавства встановлені на 25% перевірених об’єктах.
Найчастіше порушення фіксували у закладах продовольчої торгівлі – із 213 перевірених об’єктів на 92 (43%) були порушення. Не було виявленно порушень у школах та дитсадках (із 7 перевірених закладів у жодному порушень не зафіксували).
Також перевірили:
- заклади непродовольчої торгівлі – 173, з порушеннями 23 (13%);
- перукарні та салони краси – 29, у 5 (17%) були порушення;
- заклади громадського харчування –62, на 14 (23%) були порушення;
- інші об’єкти – 92, у 12 (13%) виявлені порушення.
Найбільш характерні порушення у закладах харчування та торгівлі:
- недотримання дезінфекційного режиму;
- не створено умови для дотримання персоналом правил особистої гігієни;
- порушення централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту та подальшого поводження з ними та ін.
Щодо порушників, за пропозицією служби тимчасово було відсторонено від роботи 32 особи до проходження профілактичних медоглядів та позачергового заліку з гігієнічного навчання.
За правопорушення у сфері санітарного законодавства складено 37 протоколів про адміністративні правопорушення, на винних посадових осіб винесено 37 постанов про накладення штрафів на суму 13 090 грн.
Тимчасово було призупинено експлуатацію 3-х харчових об’єктів.
Під час перевірок на об’єктах надавались рекомендації та консультації по дотриманню протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України, повідомили у Смілянському управлінні Держпродспоживслужби.
Залишити відповідь