Щодень 30-40 фахівців обласного управління Держпродспоживслужби проводять перевірки за дотриманням карантинних обмежень на Черкащині. Лише з початку цього тижня провели 300 перевірок, у 40% з яких виявили порушення.
За цей час найбільше порушень реєструвалось у закладах громадського харчування – дві третини перевірених об’єктів (75%) та більш, як у половині закладів продовольчої торгівлі (53%), інформує пресслужба Черкаської ОДА.
ЗЯк розповів начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області Володимир Папач , з початку року Держпродспоживслужба провела 5342 перевірки, порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені у 17% випадків.
Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі та ін. За результатами цих перевірок склали 257 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства.
На сьогодні наклали 205 штрафів на загальну суму понад 61 тис. грн, застосували одну фінансову санкцію на 3400 грн.
Згідно чинного законодавства, штрафи за порушення правил щодо карантину, санітарних правил і норм, можуть сягати 34 тис. грн. для громадян та 170 тис. для посадових осіб.
Штрафи накладаються за рішенням суду.
Залишити відповідь