Господарства Черкащини у 2020 році одержали 2,7 млн. т зерна. Це на 41% менше обсягу 2019 року. Із загального обсягу зерна, виробництво зерна продовольчих культур зменшилось на 25% та становило 819 тис.т, повідомили в обласному управлінні статитики.
Зменшення виробництва зернових культур відбулося за рахунок зниження урожайності на 28,2 ц з 1 га (урожайність склала лише 38,5 ц з 1 га).
В усіх категоріях господарств зменшилось виробництво цукрового буряку та сої, що обумовлене суттєвим зниженням урожайності (обсяг виробництва становив відповідно 337,8 та 99,4 тис.т).
Виробництво соняшника склало 568,6 тис.т, що на 16% менше обсягу 2019 року, урожайність зменшилась на 8,9 ц і становить 24,5 ц з 1 га.
За рахунок значного скорочення площ збирання скоротилось виробництво ріпаку майже в 4 рази (валовий збір становив 36,5 тис.т).
Основними товаровиробниками картоплі, овочів та плодоягідної продукції являються господарства населення. Ними вироблено 96% загального обсягу картоплі (702,5 тис.т), 70% овочів (273,3 тис.т), 83% плодів та ягід (42,5 тис.т).
Обсяг виробництва картоплі в цих господарствах збільшився на 18%, овочів – на 11%, а плодів та ягід зменшився на 9%.
Залишити відповідь