Черкащина – одна із областей, де динаміка росту цін на філе курятини найвища в Україні. Про це свідчать результати державного моніторингу, інформує генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
В Черкаській області в 2017 році ціна на курятинку складала 86 грн, у 2018р – 105,9 грн. Тож за рік у нашій області придбати її стало на 23%, або на 19,9 грн, дорожче.
Лідером у підвищенні цін за рік стала Херсонщина. Найбільше зростання вартості делікатесного м’яса за минулий рік відбулось саме в Херсонській області, де ціна зросла на 23 гривні. Найменше зросла у ціні курятина – на Дніпропетровщині – 14,6 грн.
За останні роки вартість курячого м’яса в Україні практично зрівнялася з ціною за традиційно більш дорогу свинину, перетнувши осінню минулого року позначку в 100 грн за кілограм.
Загалом, за 2018 рік філе курятини подорожчало майже на 18% і коштує 105 грн за кілограм у середньому по країні. Таким чином, за останній рік цей продукт найбільше подорожчав серед м’яса та м’ясних виробів.
Залишити відповідь