Торік працівники Держпродспоживслужби провели майже 6,5 тисяч лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувалися для приготування страв у навчальних закладах, на відповідність параметрам безпечності.
За результатами проведеного контролю встановлено 142 невідповідності за мікробіологічними показниками, це 2,1% від досліджуваних зразків.
«Коли мова йде про безпечність продуктів, якими харчуються наші діти, не може бути жодних компромісів. Обсяг вилучених продуктів свідчить про ефективність роботи наших фахівців», – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
За результатами висновків щодо невідповідності продукції, ухвалено 45 рішень про вилучення харчових продуктів з обігу.
У 29 випадках прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва харчових продуктів, повідомляють у пресслужбі Держпродспоживслужби.
Вилучено з обігу майже 3,5 тонн небезпечних харчових продуктів, що є важливим чинником для запобігання харчовим отруєнням.
Залишити відповідь