За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, яке на проводить обласне управління статистики, середньомісячні сукупні витрати на харчування одного домогосподарства області складали 5232 грн.
Це 38,5% усіх витрат.
У структурі витрат на домашнє харчування (98,7%) в домогосподарствах в середньому за місяць м’ясо і м’ясопродукти займали 23,6%, хліб і хлібопродукти – 15,0%, молоко, сир та яйця – 14,1%, олія та жири – 10,9%, овочі, включаючи картоплю – 9,9%, цукор, джем, мед, сироп, шоколад і кондитерські вироби – 7,1%, риба та рибопродукти – 6,4%, фрукти – 5,6%, безалкогольні напої – 5,5%, інші продукти харчування – 1,9%.
Поза домом домогосподарства витрачали на харчування у середньому за місяць 1,3% сукупних витрат.
У грошовому еквіваленті, витрати на харчування однієї особи становили в середньому 87,95 грн на добу. У 2020 році цей показник становив 73,51 грн. Це дані за IV квартал.
Залишити відповідь