У харчовій промисловості Черкаської області за 2020 рік відбувся спад виробництва продукції на 3,3 % порівняно з 2019 роком. Втім є й зростання в галузі.
Підсумки розвитку харчової галузі у 2020 році підбили в обласному Департаменті агропромислового розвитку, інформує пресслужба Черкаської ОДА.
Так, у минулому році на Черкащині зросло виробництво:
- харчових продуктів свійської птиці на 82,1 %,
- м’яса курей, курчат на 42,8 %,
- зерна, зернових культур (в тому числі перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені) на 23,5 %,
- сушеної і в’яленої риби на 10,4 %,
- лікерів та інших спиртових напоїв (не більше 45,4%) на 9,4 %,
- води з додаванням цукру і підсолоджувальних речовин, безалкогольних напоїв на 6,7 %,
- сиру (крім свіжого та кисломолочного сиру) на 5,6 %,
- крупи, борошна грубого помелу на 4,9 %.
В той же час, спад був у виробництві:
- пшеничного чи пшенично-житнього борошна на 50,6%,
- яловичини і телятини свіжої чи охолодженої на 50,4 %,
- олії на 14,2 %,
- тортів 7,6 %,
- пива солодового на 8,9 %,
- хліба та хлібобулочних виробів на 4,4 %.
Залишити відповідь