За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, яке на постійній основі проводить Головне управління статистики, середньомісячні сукупні витрати на харчування (включаючи харчування поза домом) одного домогосподарства області складали 4368,31 грн. Це на 17% більше, ніж у І кварталі 2018р.
В структурі витрат на домашнє харчування (97,3%) жителі області витрачали в середньому за місяць на м’ясо і м’ясопродукти – 20,8%; на хліб і хлібопродукти – 15,4%; на овочі, включаючи картоплю – 14,9%; на молоко і сир – 9,1%, на цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 8,1%; на олію та жири – 7,5%; на безалкогольні напої, рибу та рибопродукти по – 5,8%; на фрукти – 5,2%.
Поза домом черкащани витрачали на харчування у середньому за місяць 2,7% сукупних витрат.
Еквівалентні сукупні витрати на харчування однієї особи становили в середньому 75,06 грн на добу проти 63,82 грн у I кварталі 2018 року.
Залишити відповідь