У Смілянському коледжі харчових технологій традиційно відбувся конкурс фахової майстерності «Великий пекарський турнір» серед студентів 3 курсу спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів». Темою цьогорічного конкурсу став «Бісквітне тістечко».
Конкурс складався з двох турів: теоретичного, що передбачав перевірку знань з дисциплін професійно-теоретичної підготовки та практичного туру. Практичний тур включав виконання 3 практичних завдань: розрахунок робочої рецептури, виготовлення бісквітного напівфабрикату за розрахунком та оздоблення тістечка в довільній формі, а також здійснення технохімічного контролю виробничого процесу відповідно до завдання.
При виконанні практичних завдань оцінювався зовнішній вигляд учасників, організація робочого місця в процесі роботи, дотримання норм технологічного процесу, якість виконання завдань, майстерність, творчий підхід та креативність в оформленні, раціональне використання матеріалів, дотримання правил охорони праці та норм часу, сучасність та дотримання нормативних вимог.
Всі п’ять команд показали досить високі знання та уміння і змогли проявити свої творчі здібності та практичні навички.
1 місце розділили: команда № 2 – Юлія Писаренко, Анастасія Александрова; команда № 3 – Вікторія Косенко, Аліна Богданова;
2 місце – команда № 4 – Владислав Гаврилко, Анастасія Чумак;
3 місце розділили дві команди № 1 і № 5 – Марія Авраменко, Валерія Яковлєва, Алла Ковпак, Ірина Кулінченко.
Прес-центр СКХТ
Залишити відповідь