У ДСНС нагадують громадянм основні вимоги до опалювальних печей:
• печі повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій;
• слід оглянути зовнішній стан печі, димових труб на наявність тріщин;
• дверцята топки і піддувала мають бути справними;
• на підлозі під топковими дверцятами необхідно прибити металевий лист розмірами 50×70 см;
• відстань від печі до стелажів, меблів, шаф та іншого обладнання повинна бути не менше 70 см, а від топкових отворів – не менше 1,25 м;
• усі димові труби та стіни на горищі, в яких проходять димові канали, мають бути заштукатурені й побілені;
• димові труби будівель з покрівель із горючих матеріалів повинні бути обладнані надійними іскрогасниками;
• золу та шлак, що їх видаляютьіз топки, необхідно заливати водою і виносити в спеціально відведені місця;
• очищати димарі і печі від сажі слід перед початком опалювального сезону і не рідше одного разу на три місяці.
Категорично забороняється:
• залишати печі, що топляться, без нагляду, а також доручати нагляд за ними дітям;
• застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини (бензин, гас і т.п.);
• сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;
• використовувати дрова, довжина яких перевищує розміри топки;
• розташовувати горючі речовини перед піччю;
• закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо;
• допускати до експлуатації несправні печі.
Пам’ятайте! Виконання простих, але вкрай необхідних правил, допоможе зберегти ваше житло, майно та, найголовніше, життя! Будьте свідомі та пильні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки й навчайте цьому своїх дітей змалку.
Залишити відповідь