Із 23 грудня Черкаська область перейшла з «червоної» зони епіднебезпеки до «жовтої». Втім карантинні обмеження діють фактично ті ж самі. У перший день «жовтої» зони фахівці Держпродспоживслужби області спільно з працівниками Національної поліції вирушили у рейд соціально важливими об’єктами Черкас.
Інспектори перевірили дотримання протиепідемічних вимог на Фермерському ринку та об’єктах, розташованих поблизу нього. Під час перевірок було виявлено низку порушень, на адміністрацію закладів складено протоколи про адміністративні правопорушення.
Як зазначила начальниця відділу державної санітарно-епідеміологічної експертизи та адміністративних послуг Держпродспоживслужби області Юлія Сокирка, для роботи закладів у «жовтій» зоні діють ті ж обмеження, що й у «червоній», окрім установ непродовольчої торгівлі, торговельних центрів та готелів, на які вже не розповсюджуються заборони щодо функціонування за відсутності вакцинації або ПЛР-тесту, або швидкого тесту, або сертифікату про одужання від COVID-19.
Загалом, лише за півтори години рейдова група встановила сім порушень, інформують в обласному управлінні Держпродспоживслужби.
Залишити відповідь