За даними Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України за результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції в області на 6 адміністративних територіях зареєстровано 17 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції.
Найвищі показники, зокрема, були на Смілянщині.
Загалом, в області зареєстровано 19 вогнищ кишкових інфекцій. З них 17 домашніх вогнищ (м. Черкаси, Катеринопільський, Смілянський, Драбівський, Лисянський, Маньківський райони).
У смілянському управлінні Держпродспоживслужби нагадують, основними причинами захворювання є вживання інфікованих патогенними мікроорганізмами (бактеріями, вірусами та ін.) продуктів харчування та питної води, нехтування елементарними правилами особистої гігієни, порушення технології приготування їжі, зберігання продуктів в антисанітарних умовах тощо.
Після потрапляння в організм хвороба проявляється не відразу. Інкубаційний період, як правило, триває від кількох годин до 7 днів. До кінця цього періоду у хворих підвищується температура, погіршується апетит, з’являються слабкість, нудота, болі в животі, блювота,
При появі симптомів кишкових захворювань не займайтесь самолікуванням, а негайно звертайтесь до лікаря! Не
ризикуйте своїм здоров’ям та життям.
Залишити відповідь