За інформацією Держпродспоживслужби, упродовж 4 місяців цього року в Україні зареєстровано 12 випадків ботулізму, внаслідок яких постраждали 14 осіб, 1 хворий помер.
Означені випадки ботулізму були пов’язані з вживанням консервів домашнього приготування (овочеві, м’ясні та рибні), в’яленої риби, виготовленої самостійно та придбаної у місцях стихійної торгівлі.
У Черкаській області з початку року не зареєстровано випадків ботулізму.
Це гостре інфекційне захворювання може призвести до тяжких наслідків. Підступність ботулізму в тому, що його не можна визначити за кольором або смаком харчових продуктів. Водночас ботулізм є тією хворобою, якої у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил.
Що таке ботулізм, які його причини, які симптоми захворювання і як його уникнути, розповідають фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Черкаській області:
https://bit.ly/3GM0rrM
Залишити відповідь