Тетяна Трушкова – начальник управління освіти, молоді та спорту поспіль проводить співбесіди з директорами закладів загальної середньої освіти та завідувачами дитячих навчальних закладів.
Зокрема, на зустрічі порушили питання щодо організації гарячого харчування, стадії впровадження системи управління безпечного харчування НАССР у закладах освіти.
Програма передумов системи НАССР охоплює, зокрема, такі процеси:
✓вимоги до стану приміщень, обладнання, технічного обслуговування обладнання тощо, а також заходи щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок;
✓безпечність води, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів,
✓чистота поверхонь (процедури прибирання, миття і дезінфекції приміщень та поверхонь);
✓здоров’я та гігієна персоналу;
✓поводження з відходами виробництва та сміттям;
✓контроль за шкідниками, засоби профілактики та боротьби;
✓специфікації (вимоги) до сировини та контроль за постачальниками;
✓зберігання та транспортування, а також інше.
Усе це покликане підвищити безпеку харчування, зокрема, у закладах освіти.
– Важливо, щоб ця система дійсно працювала та була ефективною, її наявність — це надійне підтвердження того, що виробник забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної і безпечної продукції. – наголосила Тетяна Трушкова.
Джерело: офіційний саййт Смілянської міської ради
Залишити відповідь