У вересні 2021 року фахівець сектору контролю за регульованими цінами обласного управління Держпродспоживслужби провів планову перевірку з питань дотримання вимог щодо встановлення цін на продукти в одному із закладів вищої освіти на Черкащині.
Під час перевірки виявлено порушення. Відповідно до документів на страви, що готуються, заклад вищої освіти перевищив граничну націнку. Це зумовило завищення вартості готових страв на понад 40%, необґрунтовано отримана виручка – 4095 грн 43 коп.
Також, перевищено граничну торговельну надбавку на покупні товари, що не підлягають подальшій обробці, більш ніж на 20%, загальна сума необґрунтованої виручки склала 841 грн 35 коп.
До навчального закладу застосували штраф 9873,56 грн та адміністративну санкцію. Також, заклад зобов’язали привести ціни у відповідність до чинного законодавства.
Залишити відповідь