За останні роки річна реалізація худоби та птиці складає 460 – 480 тисяч тонн. З них майже 91% виробляється в сільськогосподарських підприємствах.
У розрахунку на одного жителя Черкаської області виробляється 270 кг м᾽яса, що у 3,6 рази перевищує фізіологічні норми споживання. В структурі виробництва – 3,5% яловичина, 7,2% – свинина, 89% м’ясо птиці, інформує пресслужба Черкаської ОДА.
З метою стабілізації ситуації у розвитку галузі свинарства, подальшого збільшення виробництва свинини, удосконалення технології виробництва та забезпечення біобезпеки ферм та комплексів з виробництва свинини була розроблена Програма розвитку галузі свинарства в Черкаській області на 2010 – 2020 роки.
Чисельність поголів’я свиней станом на 01.01.2021 року збільшилася на 16,5 тис. голів та складає 218,1 тис. голів .
За період реалізації Програми стабілізувалися обсяги виробництва свинини в сільгосппідприємствах на рівні 27-30 тисяч тонн в рік.
Приорітетним напрямком розвитку галузі є запровадження виробництва на свинокомплексах на промисловій основі.
Також, в області, для недопущення поширення інфекційних хвороб сільськогосподарських тварин та оправного реагування в разі їх виникнення розроблена Програма запобігання виникненню захворювань домашніх свиней африканською чумою та інших інфекційних хвороб тварин, утворення резервного фонду на випадок виникнення вогнища захворювання.
Залишити відповідь