Ботулізмом захворів 16-річний житель Черкас. Хворий вживав консервований печінковий паштет домашнього приготування.
Симптоми отруєння у хворого з’явилися після вживання небезпечного продукту, який мав характерний «бомбажний» вигляд.
На початку захворювання у хлопчика виникла нудота, блювота, потім приєдналась м’язова слабкість, запаморочення, двоїння в очах.
Після звернення до міської інфекційної лікарні та встановлення діагнозу хворого госпіталізовано до відділення інтенсивної терапії.
Черкаський обласний ЦКПХ звертає увагу на необхідності дотримання головних вимог технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема, м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів із риби та м’яса, проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням, а в разі необхідності своєчасно звертатися за медичною допомогою.
Залишити відповідь