У зв’язку з переходом Черкащини у «червону» зону епіднебезпеки поширення COVID-19 Держпродспоживслужба області посилила державний контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства та протиепідемічних заходів.
За два тижні фахівці служби провели майже 1400 моніторингових перевірок соціально важливих об’єктів, інформують в обласному управлінні Держпродмпоживслужби.
Перевірки проводили із представниками Національної поліції, у складі спільних моніторингових груп.
Особливу увагу звертали на наявність документів про щеплення, довідки про ПЛР-дослідження або на антиген SARS-CoV-2 чи COVID-сертифікату про одужання у працівників та відвідувачів закладів, діяльність яких у «червоній» зоні заборонена (громадське харчування, ТРЦ, непродовольча торгівля, заклади культури тощо).
Порушення протиепідемічних вимог виявлені на 262 об’єктах (19% випадків). Найчастіше порушення виявляли у закладах харчування (28%) та у салонах краси, перукарнях (32%). Найменше порушень у дитсадках – в 1 закладі із 38 перевірених були порушення.
Із початку року фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у проведенні майже 16200 перевірок. За результатами перевірок на посадових осіб складено 1051 протокол та накладено штрафів на загальну суму 260 899 грн.
Залишити відповідь