За даними сайту Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб по результатам щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції за 24-й тиждень року в області зареєстровано 37 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції, інтенсивний показник на 24,3% вище, ніж за аналогічний період минулого року.
В структурі зафіксованих інфекцій гастроентероколіти встановленої етіології складали 15 випадків (40,5%); гастроентероколіти невстановленої етіології – 18 випадків (48,6%); сальмонельоз – 4 (10,8%).
При моніторингу за 23-й тиждень року у Смілянській міській громаді зареєстровано 2 випадки сальмонельозної інфекції.
У зв’язку із у Смілянському управлінні Держпродспоживслужби вкотре нагадують, основними причинами захворювання на ГКІ були: нехтування елементарними правилами особистої гігієни, недотримання умов і термінів зберігання, приготування та споживання харчових продуктів у домашніх умовах.
Основними причинами захворювання є вживання інфікованих патогенними мікроорганізмами (бактеріями, вірусами, найпростішими та ін.) продуктів харчування та питної води.
Після потрапляння збудника в організм хвороба проявляється не відразу. Це так званий прихований, інкубаційний період, який, як правило, триває від декількох годин до 7 днів.
Деякі захворювання протікають в легкій формі, тому хворі не звертаються до лікаря, а займаються самолікуванням. Це може призвести до небажаних наслідків.
Залишити відповідь